Vstavaný nábytok do detskej izby

Detské izby sú pre deti ich vlastné kráľovstvo, ktoré sa riadi svojimi vlastnými zákonmi fungovania, ktoré dospelí nemajú šancu pochopiť. Pre každého rodiča je veľmi dôležité, aby detská izba bola bezpečná a funkčne zariadená, aby každá hračka, nákladné autíčko či bábika našli svoje miesto, hoci je dosť možné, že sa na tom mieste často zdržiavať nebudú. Vstavaný nábytok do detskej izby je skvelým riešením, pretože vďaka jeho konštrukcii predstavuje bezpečnú alternatívu. Ako by mal nábytok v detskej izbe vyzerať a na čo sa pri jeho výbere zamerať? 

vstavana skrina Šatníky a skrine moderná

Ako správne vybrať nábytok?

Hneďna prvú otázku vám môžeme dať jasnú odpoveď. Zapojte do tvorivého procesu svojedeti, ktoré majú presnú predstavu o tom, ako by malo ich budúce kráľovstvovyzerať a ako si ho predstavujú. Nábytok v detskej izbe by mal byťhravý a plný farieb. Skvelou voľbou sú aj fototapety, ktoré je možné nanábytok nalepiť, pretože dodajú detskej izbe ešte väčšiu hravosť a deti saurčite potešia veselým motívom, ktoré sa odrazu objavia na ich skrinkách. 

Načo sa pri výbere zamerať? 

Detská izba to však nie sú iba skrine na oblečenie a na hračky. Sú to aj posteľ s nočnými stolíkmi či písací stôl, na ktorom budú vaše deti tvoriť svoj prvý vedecký projekt či umelecké dielo. Hlavná rada pri výbere nábytku do detskej izby je nič nezanedbať a rozhodne sa nespoliehať na lacné materiály, ktoré pre deti nepredstavujú vhodnú alternatívu. Pri výbere správnej postele by ste mali dbať predovšetkým na pevný materiál a kvalitné matrace, pri výbere písacieho stolíka sa zamerajte na dostatočné rozmery a tiež nezabúdajte ani na stoličku, ktorá bude správne tvarovaná. 

Hravé farby a nápaditosť

Deti často svojou izbou žijú. Predstavuje pre nich ich prvú skrýšu, ich prvý hrad a je to ich prvý pokus o súkromie. Preto by mala byť ideálna detská izba zložená z kvalitných materiálov a tiež by v nej mali predovšetkým dominovať hravé a veselé farby, ktoré deťom pomôžu rozvíjať svoju tvorivosť a nápaditosť. 

vstavana skrina Šatníky a skrine moderná