Vstavaná skriňa na mieru do malého bytu

Konečne ste sa rozhodli osamostatniť, no vaše budúce bývanie nie je práve extrémne veľkých rozmerov? Hlavu hore! Aj byt, ktorý má len niekoľko metrov štvorcových je možné zariadiť vstavaným nábytkom tak, aby ste neboli stiesnený a necítili sa ako v domčeku pre bábiky.

vstavana skrina Šatníky a skrine moderná



Zbytočnostiam dajte zbohom!

Či sa vám to páči alebo nie, zbytočnosti by ste mali okamžite zlikvidovať. Stoličky, lavice či obrovský stôl do jedálne radšej predajte alebo odložte k rodičom do garáže. Síce sú to užitočné veci, ktoré majú pochopiteľne svoje opodstatnenie, no v menšom byte vám budú len zavadzať. Stavte na chytré úložné priestory. Možno by ste ani neverili, že práve vstavaná skriňa na mieru je ideálna voľba trebárs do chodby, keďže dokáže nahradiť až tri skrine kúpené v klasickej predajni s nábytkom. 



Aj farby dokážu spraviť divy



V súvislosti s malým priestorom by ste mali venovať dostatok pozornosti premysleniu farieb, a to konkrétne farbe stien, podláh a v konečnom dôsledku i nábytku. Pokiaľ máte možnosť, zvoľte svetlú farbu podlahy, ktorá opticky zväčší priestor, pričom steny môžete zvoliť i kontrastnejších farieb akými sú trebárs fialová, oranžová či žltá. Nutnosťou je prevaha svetlých farieb pred tými tmavšími, ideálne skôr chladnejších tónov, pokiaľ samozrejme nevlastníte byt orientovaný výhradne na sever. 



Na kvalite nábytku sa nešetrí. Nikdy!

Nábytok umiestnený do malých bytov je potrebné vyberať s rozvahou. Zanechajte priestoru potrebnú vzdušnosť a všetko premyslite tak, aby sa vám v byte komfortne fungovalo. Odporúčame aj odborné poradenstvo pri návrhu vstavaného nábytku s dizajnérom. Postačí vám jedna vstavaná skriňa do chodby čispálne. Pozornosť venujte tiež vnútornému vybaveniu, čo sa síce odzrkadlí na vašom rozpočte, ale ušetrí vám tak cenný priestor. 



A čo dvere?



Práve posuvné dvere je ideálne zvoliť sklenené, prípadne priesvitné, no vyhrať sa môžete tiež so zrkadlami či zrkadlovými stenami. Postačí vám, ak si zopakujete základy fyziky a hneď si uvedomíte, že práve pomocou vhodne rozmiestnených zrkadiel môžete opticky zväčšiť priestor, a teda rozprúdiť svetlo po celej miestnosti. Pozor, zrkadlo nikdy neumiestnite priamo pred okno, pretože by vás nepríjemne oslňovalo, a to by samozrejme príjemné nebolo. 



vstavana skrina Šatníky a skrine moderná