Starostlivosť o nábytok na mieru

Nový nábytok je vždy krásny. Prinesie do interiéru nový dych a zároveň nám bude spríjemňovať každý deň. Je prirodzené, že postupom času sa začne na nábytok ukladať špina a prach, ktoré vytvárajú nevzhľadné škvrny. Čistenie nábytku nie je náročná činnosť, aj keď sa jej množstvo ľudí bráni zubami nechtami, je však potrebné zvoliť správne čistiace prostriedky, ktoré vám pomôžu vo vašej misii za čistým bývaním. Aká je hlavná výbava pri čistení nábytku a na čo všetko si treba dať pozor? 

vstavana skrina Šatníky a skrine moderná

Povinná výbava pri čistení nábytku

Najdôležitejším nástrojom pri domácom čistení nábytku je handrička z mäkkého bavlneného materiálu, ktorá spoľahlivo odstráni všetok nasadaný prach. Pri odstraňovaní prachu nie je potrebné používať žiadne špeciálne čistiace prostriedky, ktoré by mohli povrch dreveného nábytku len zbytočne poškodiť alebo vysušiť. Pozor si dávajte aj pri samotnom zariaďovaní nábytku, pretože dekoračné predmety s ostrými hranami môžu na nábytku zanechať viditeľné ryhy. 

Mastnota a iné trápenia

Pri odstraňovaní mastnoty či iných škvŕn sa spoliehajte výhradne na produkty, ktoré sú určené na čistenie nábytku. Vyhnete sa tak chemickým reakciám, ktoré by mohli nábytok a čistič vyvolať a zanechať po sebe spálené miesta. Rovnaká rada platí aj pre rady na účinné čistenie nábytku, na ktoré môžete naraziť na internete či v rôznych magazínoch. Takéto rady často kombinujú ingrediencie, ktoré nájdete bežne doma, ale tie rovnako môžu s nábytkom zreagovať a zanechať po sebe viditeľnú stopu. Spoliehajte sa vždy na čističe, ktoré vám odporučí predajca nábytku alebo sú odporúčané na čistenie nábytku. 

Leštenie a výživa nábytku

Pri čistení sklenených plôch sa odporúča používať leštiace prostriedky priamo na tieto plochy určené. Pri leštení sa vyhnite, aby bol prostriedok na leštenie v priamom kontakte s drevom či drevotrieskovým materiálom. Ak si necháte záležať na čistení svojho nábytku a túto činnosť vezmete zodpovedne, odvďačí sa vám váš nábytok krásnym vzhľadom a bude počas dlhej doby vyzerať ako nový.