Skriňa ako umelecké dielo?

Dvere vstavaných skríň zaberajú v miestnosti nezanedbateľnú plochu, ktorá ovplyvňuje celkový dojem, aký v miestnosti nadobúdame. Veľmi populárnymi sa stala voľba zrkadiel na posuvných dverách, ktoré vytvárajú optický dojem väčšej a priestrannejšej miestnosti. Zrkadlá sú však z určitých dôvodov nepraktické – hrozí nebezpečenstvo ich rozbitia, ale vďaka bezpečnostnej fólii sa úlomky neroztrúsia ale ostanú pokope. Zrkadlá či sklá  je potrebné neustále udržiavať čisté bez viditeľných škvŕn či odtlačkov prstov. Nájdu sa však aj zákazníci, ktorí túžia premeniť dvere vstavaného nábytku na mieru na niečo iné, na hotové umelecké dielo. Ako je to možné? 

vstavana skrina Šatníky a skrine moderná





Možnosti fototapiet

Trendovým riešením posledných rokov sa stávajú fototapety. Ich prvý veľký rozmach nastal najskôr na interiérových dverách a postupne našli svoje uplatnenie aj na nábytku, ktorý s ich pomocou dostáva netradičný nádych a dokonale reprezentuje vkus svojho majiteľa. 



Kde všade sa dá fototapeta použiť?



Zároveň predstavujú fototapety ideálnu voľbu do detskej izby, pretože ju dokážu zaujímavým spôsobom zútulniť a svojim malým obyvateľom vykúzlia obrázky psíkov, mačičiek či iných zvieratiek každý deň úsmev na tvári. Fototapety sú však vhodnou voľbou aj do ostatných izieb vášho domova. Vytvoria na stenách nápadité farebné plochy, ktoré vnesú štýl a pohodu do vášho bývania. 



Aplikácia fototapiet a ich údržba

Aplikácia fototapiet sa uskutočňuje ešte pred samotným osadením dvier skrine. Každá tapeta sa lepí na celú plochu dvier a ich údržba je pomerne nenáročná a v podstate sa neodlišuje od bežnej údržby dvier. Dvere s nalepenou tapetou sa udržiavajú pomocou vlhkej handričky, ktorá spoľahlivo odstráni všetky šmuhy a prípadné nečistoty. 



Vzory a nápady



Výber zo vzorov a tém je bohatý. Môžete si vybrať medzi kvetmi, abstraktnými vzormi či veselými zvieratkami. Výber farby a vzoru je otázkou vášho vkusu a tiež od miestnosti, do ktorej plánujete tapetu nalepiť. Fototapeta dokáže v priestore vykúzliť zaujímavý detail a zároveň umelecké dielo, ktoré zaujme nejednu návštevu. 



vstavana skrina Šatníky a skrine moderná